Balzsamecetes rukkolasaláta fenyőmaggal

|

Ha már rukkola, akkor kezdjük egy finom salátával.
Hozzávalók
Végy egy nagy adag rukkolát (kinek mi a nagy...)
Természetesen kell a balzsamecet is, ha megtehetjük vegyünk a nemesebb fajtából mennyei ízeket tudunk elővarázsolni
Fenyőmag
Parmezán sajt vagy pecoríno toscano sajt
Extraszűz olivaolaj
és egy kis tengeri só.
Elkészítése
Ha már minden összetevő kéznél van és kellő elszántsággal rendelkezünk, akkor vágjunk bele. Garantál sikerünk lesz. Első lépésben a rukkolát megmossuk és megszárítjuk. Előveszünk egy nagyobb és lapos edényt és egyenletesen elrendezzük benne a rukkolát. Már most pavlovi reflexeket vált ki belőlem... Egy csipetnyi sót hintünk rá, majd nyakon öntjük olivaolajjal és egy kevés balzsamecettel. Megszórjuk fenyőmaggal és hajszálvékony szeletekre vágott parmezán vagy pecorínó sajttal. Ahogy korábban már írtam, kipróbálhatjuk a dióolajat is... Érdemes!
És mi marad hátra? Hát a lakoma....

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések