La Panzanella

|

Kenyérsaláta

Ha már rukkola, akkor maradjunk kicsit Toszkánában. Elsőre nekem nagyon fura volt, de miután megkóstoltam az egyik olasz barátom eme ételkülönlegességét úgy döntöttem, hogy megosztom Veletek. Mind minden receptnél (nemcsak az olasz konyha esetében) itt is nagyon fontos a hozzávalók: FŰSZEREK minősége és frissessége. Érdemes extra szűz olívaolajat - abból is a legjobbat - választanunk, de a balzsamecet esetében sem. Nos lássunk hozzá az étel elkészítéséhez.

Hozzávalók

Szikkadt kenyér (ajánlani tudnám a ciabbatta típusú kenyeret)
uborka
apró szemű fürtös koktélparadicsom, de ha nem találunk ilyet, bármilyen más friss is megfelel
lilahagyma
balzsamecet, esetleg chiantiniből készült vörösbor ecet
extra szűz olivaolaj
friss bazsalikom levél
tengeri só és viz

Egy tálban a szikkadt kenyeret vizbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, majd egy másik tálba belemorzsoljuk. A paradicsomot kockákra, az uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ezt a színes kavalkádot összekeverjük a kenyérrel és extra szűz olivaolajjal és balzsamecettel ízesítjük. A bazsalikom leveleket apróra tépjük és rászorjuk a salátára. Érdemes tálalás előtt fél órával a hűtőbe tenni.






1 megjegyzés:

greti írta...

Még nem is ettem,nem is csináltam,de már többször találkoztam vele blogokon,ideje kipróbálnom,mert az összes összetevőjét szeretem.
Jó,hogy felraktad!!!

Kapcsolódó bejegyzések