Avokádó gratin

|
Volt otthon még egy szép darab avokádóm. Mentő ötletem támad mit is csináljak vele: avokádó gratin. Amilyen fenséges étel, olyan egyszerű az elkészítése.














Hozzávalók:

1 közepes méretű avokádó
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
1 db tojás
só, bors
Parmezán sajt
friss kakukkfű, petrezselyem
zsemlemorzsa

Elkészítése:

Elsőként készítsünk besamel mártást. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Közben felmelegített (jó forró legyen) tejet adjuk hozzá. A lényeg az, hogy ez a tejes-vajas-lisztes keverékük besűrűsüdjön. Adjuk hozzá a felvert tojást. Közben vegyük elő az avokádónkat. Vágjuk félbe, szabadítsuk meg a magjától és a héjától is. Egy villával törjük össze (ha valaki jobban szereti pépesebben, akkor egy botmixer is megteszi). Az avokádó darabokat, vagy pürénket adjuk hozzá a „mártásunkhoz”. Tegyük át egy hőálló edénybe. Szórjuk meg zsemlemorzsával és parmezán sajt szilánkokkal. 170-180 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 25 percet sütöm (ha nagyon kezd megbarnulni a teteje, letakarom alufóliával vagy sütőpapírral). Kész! Szórjuk meg a tetejét a friss zöldfűszerekkel.
Tálalhatjuk piritóssal is.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések