Crepes Suzette - tüzes és narancsos

|
Annak idején a Bistro legkedveltebbje volt a crepe suzette. Hiába kínáltam bazsalikomos csokihabot chiliforgácsokkal vagy túróhabot narancsos ágyon mindenki a crepes suzettre utazott.


Ennek oka egyrészt talán a jó híre volt, másrészt a franciás egzotikum...hiszen ki ne szeretne egy kicsit Párizsban lenni, egy kicsit kávézóban ücsörögni és közben tolni magába a jobbnál jobb falatokat?!

Persze dsaját kényelmem érdekében nálunk nem volt vendég előtt gyújtógatás és hasonlók, de mégis mindenki imádta a francia narancslikőrrel flambírozott francia palacsintakülönlegességet.

A vajat felolvasztom, a narancsdarabkákat egy deci narancslé társaságában hozzáöntöm majd finoman adagolom a cukrot lágyan karamellizálva azt. Ha már finom sűrű, forró, érzéki narancsorigát kaptam beleforgatom a palacsintát egy ügyes mozdulattal négybe hajtom, francia narancslikőrrel meglocsolom, meggyújtom és amint vége a lobogásnak tálalom egy kis equadori kakaóból készült öntettel.

(Soulfood)

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések