Nizzai saláta

|
Kitűnő vacsora lehet, de egy forró nyári napon egy könnyed ebéd is lehet. Ha van otthon némi maradék alapanyag, könnyen elkészíthetjük akár fél óra alatt is. 







Hozzávalók:


3 db nagyobb főtt burgonya
3 db főtt tojás
1 fej jégsaláta
10 dkg zöldbab
1 fej lilahagyma
20 dkg tonhalfilé
8 szem koktélparadicsom
1 marék olajbogyó
1 marék kapribogyó
5 dkg szardella
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2-3 evőkanál borecet
fél citrom leve
só, bors
1 dl extraszűz olivaolaj

Elkészítés:
Egy serpenyő alját locsoljuk meg olívaolajjal, majd rakjuk fel a tűzre. A tonhalfilé mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk (csak óvatosan!). Mikor a serpenyő kellőképpen átmelegedett, rakjuk bele a tonhalszeletet. Süssük az egyik oldalát 1-2 percig, majd óvatosan a másik oldalát is ennyi ideig. Ha valaki jobban átsütve szereti, lehet 3-4 perc is. Miután a halat átsütöttük, tegyük ki egy tálra pihenni.

Főzzük a burgonyát puhára a héjában, majd hámozzuk le a héját és vágjuk kockákra. A zöldbabot kevés vízben pároljuk meg (nem kell puhára főzni). Vegyünk elő egy nagyobb tálat és szépen rendezzük el az alján a salátát, majd erre halmozzuk a már kihült burgonyát. Szórjuk rá a zöldbabot, kapribogyót. A sült tonhalszeletünket és a szardellát morzsoljuk szét rajta. Tegyük rá az olajbogyókat és a félbevágott koktélparadicsomokat. A legtejét díszítsük a vékonyan felszeletelt lilahagymával.

Készítsük el a salátaöntetet. Egy kőmozsárban törjük pépesre a fokhagymát, majd adjuk hozzá a mustárt, borecetet, citromlevet és egy csipetnyi sót és frissen tört borsot. Öntsük nyakon a salátánkat, majd az elnegyedelt tojásokkal díszítsük.

Tálaláskor pirított baguette-tel kínálhatjuk.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések