Nyúlgerinc filé és madársaláta kombó

|
Éhesek voltunk. Lehunytam a szemem és elképzeltem, ahogyan enni fogunk. Ő velem szemben Én Vele szembe. Rám mosolyog. Mint egy lassított felvétel: a villával a szájához emeli a falatot. Élvezettel "forgatja" a szájában. Nem a villát. Nem szeretnék itt most semmi vérengzést vagy cirkuszi mutatványt. Elképzelem és így lesz.  Az igeidőkkel máris bajban vagyok: előbb múlt idő, majd jövő: Kinyitom a szemem és itt van velem. Ez a jelen. Tündöklően szép! A kezemből eszik. Én az Övéből - képletesen szólva...

Péntek óta nyulak laknak a fagyasztómban. Kikívánkoznak. Nem tartom vissza Őket. Csak szépen és rendben. "Ugorgyunk!"
Nyúlgerinc filé. Csak egyszerűen és gyorsan. Valami gyorsat. péntek délután megérkezett a Tetrabbit szállítmánya. Kétségbeesve próbáltam hellyel kínálni Őket. Nektek marad a fagyasztó! A gyerekek (nálam voltak) annál nagyobb érdeklődéssel figyelték, ahogy próbálom "kilogisztikázni" (inkább Be!) a tapsifüleseket. Pontosabban, ami "maradt" belőlük. Pasolini képi világa leányregény volt - bezzeg a nyulaim.

A receptről sem feledkezhetünk el. Íme:

Hozzávalók:

4 db nyúlgerinc filé
1 evőkanál vaj
bors
kakukkfű
madársaláta
egy kevés citromlé
Elkészítés:
A filéket sózzuk, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel finoman fűszerezzük. Egy serpenyőben vajon süssük meg mindkét oldalukat. Ennyi. Nem kell sokáig, mert kiszárad a hús.
Köretként madársalátával tálalhatjuk. A salátára citromlével és őrölt borssal ízesített olívaolajat csepegtetünk. Ha a borsot mozsárban törjük rusztikusabb hatást érhetük el. Negyed óra készen is vagyunk...



0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések