Csokoládés desszertek receptverseny: Csokoládés piskóta

|
Kezdjük a szemezgetést mindjárt egy csokoládés piskótával. A receptet Márton Anikó küldte be. Köszünjük Neki.

Csokoládés piskóta

Az egyszerű, 5 tojásos piskótát két dolog teszi kevésbé szokványossá, az egyik, hogy rizslisztből készül, és 86 %-os fekete csokoládé került bele még pluszban.



 

Hozzávalók:

5 tojás
4 evőkanál rizsliszt
1 evőekanál eredeti kakaópor ( nem cukrozott!)
5 evőkanál cukor
fél cs. sütőpor
100 gr jó minőségű fekete csokoládé



 

Elkészítés:

A tojásfehérjét csipet sóval felverem, a tojássárgáját a cukorral szintén habosra verem. A sárgájás masszába kerül még 1 evőkanál kakaópor ( nálam Szerencsi volt), az aprított étcsokoládé, 86 %-os Cote d'or volt itthon, a lényeg, hogy jó minőségű legyen, utána belekeverem a sütőporral elkevert lisztet is. A rizslisztet nemrég próbáltam ki más süteménybe, és már piskótába is használtam, nagyon-nagyon könnyű és lágy tőle a tészta.
A végén a sárgájás-lisztes masszába keverem a felvert fehérjét.

170 fokon sütöttem 15 percig.

Finom lett :))

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések