Csokoládés desszertek receptverseny: Diós brownie narancsos mascarponéval

|
Diós brownie narancsos mascarponéval. A receptet Árvai Krisztina küldte be. Köszönjük Neki.



A csípős dunai szélben a fodrásztól hazafelé gyalogolva gondolkodtam milyen sütit süssek ma. Három alapanyag jutott eszembe, csokoládé, dió és narancs. Ha csokoládé akkor brownie amibe persze diót is csempésztem, és ha narancs akkor tuti, hogy csak mascarponés lehet . Úgy gondoltam ha sikerül benevezek a receptversenyedre. Soha nem sütöttem még nyereményért, maximum elismerésért. És soha nem fotóztam még süteményt. Estére hazajött a kamaszom, lemeózta az édességet, és a csúcs szuper gépével le is fotózta.

Hozzávalók:
Brownie-hoz:

26dkg étcsoki
4 tojás 25-30 dkg nádcukor
10 dkg vaj
7 dkg sima liszt
7 dkg graham liszt
vanília esszencia
10dkg dió

Krémhez: 
2 narancs leve és héja
1 evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
1 evőkanál nádcukor
250dkg mascarpone

Elkészítés:

A brownie-hoz a vajat a csokival összeolvasztom vízgőz felett.
A tojásokat a cukorral, és a vaníliával jól kikeverem.
A csokis krémhez keverem a tojásos krémet és beleszitálom a liszteket, belekeverem a diót.

180C fokos sütőben 20-22 percig sütöm. Akkor jó ha tűpróbával még ragad a közepe.

A narancskrémhez a narancslét a tojás sárgáját a keményítőt és 1 narancs héját vízgőz fölött pudingosra főzöm, ha kihűlt belekeverem a mascarponét A kihűlt brownie-re teszem a narancskrémet.


0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések