Csokoládés desszertek receptverseny: Csokoládés kenyér

|
Csokoládés kenyér. Miért is ne. Köszönjük Aminak:)



Hozzávalók:


1 dkg friss élesztő
185 ml 2,8%-os tej
13 dkg cukor
6 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 tojás
kb 30 dkg liszt
1 ek vanília kivonat
csipet só
3 púpozott ek átszitált holland kakaópor
10 dk tejcsokoládé
1 tk fahéj
ízlés szerint dió

Elkészítés:

A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, fahéjjal, csipet sóval. A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk. A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb lágyabb tésztát kapjunk.

Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és a diót, majd helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt). Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések