Nyúlcomb párolt zöldségekkel. Thermomixben is lehet

|
Volt egy nőm. Papiron. Még ott sem. A képzeletemben. Konyhatündér volt. Ez így nem igaz. Esdeklőn kérte, hogy nevezzem annak. Minden dolognak megvan a helye. Neki is. Leginkább egy polcon. A szakácskönyvek közt. Mert azt vett. Eleget. Főzni azt nem tudott. Többször is az orra alá dörgöltem. Nem tudsz főzni. Ilyenkor lesújtva állt előttem. Hetente újabb szakácskönyvekkel állított haza. Esténként lapozgatta és cetliket ragasztott bele: ezt mejd megfőzöm Neked. Hogy Te? Igen. Végül soha nem főzött. Délután hazaállítottam, mint egy lovasroham. Sártól csattogó patákkal. Lucifer! Üvöltött, ne gyere be. Meglepetéssel készülök. Lett is meglepetés. Ez most sem sikerült. Sirdogált. Nem baj, majd legközelebb. Ugye elviszel vacsorázni. Elvittem. Kéjesen ült velem szemben. És csak evett, evett. Ott hagytam, mint mindig. Talán még most is ott ban és eszik. A polcon üresen tátong a helye. A cetlik megmaradtak.
Téged el akartalak vinni ebédelni, de megint főzünk. Ez az utolsó. Fogadkozom. Te elnézően mosolyogsz. Átölelsz. A hajadba hajolok - ezt mintha hallottam volna valahol. Az arcodat cirógatom. A bőrödnek napsugár illata van. Ebédeljünk. Nem szereted annyira a brokkolit. Nem baj. Most megeszed. Párolva is.
Félre pillantasz. Az ablakpárkányra. Ilyenkor is rám gondolsz. Szünös-szüntelen rám gondol, éjt napallá téve.
Szeme barna. Ezt igen szeretem Benned! Duzzogsz. Nevetve a lábad közé bújok. Fejjel előre. Már Te is nevetsz. Együnk...

Hozzávalók:

4 db nyúlcomb
4 db közepes burgonya
néhány szem(?) gomba
1db brokkoli
1 db cukkini
2 db répa
olívaolaj
vaj
1 db narancs
1 db citrom

bors
kakukkfű
petrezselyem zöldje


Elkészítés:

A nyúlcombokat megmossuk, majd megtörölgetjük. Sóval, frissen tört borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Csak óvatosan azokkal a fűszerekkel. Egy serpenyőt felhavítünk, majd dobjunk bele egy kis vajat. Süssük elő a combokat, éppen csak kérgesíteni kell. Rakjuk félre Őket pihenni. Vágjuk vékony csíkokra a répákat és a cukkinit. A sütőzsiradékon futassuk meg őket. Utána mehetnek pihenni.
A brokkolikat bontsuk rózsáira. Pucoljuk meg a burgonyánkat. Majd vágjuk nagyobb hasábokra. Rakjuk öket a Varoma tál alsó részébe. Szórjuk meg egy kevés borssal és sóval és finomra vágott petrezselyem zöldjével.
A felső tálba rakjuk az elősütött combokat és egy kevés gombát.
A keverőtálat tötsük meg félig vizzel és csavarjuk bele a fél citromunk levét. 20 percig Varoma 1 fokozaton pároljuk a zöldségeket és a combokat.
Tálaláskor a brokkolit vágjuk apróbb darabokra és szórjuk meg apróra vágott narancs és citrom darabokkal. A főtt burgonya alá tegyük a "pirított" sárgarépát és cukkinit.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretem azokat az embereket , akik libabőrt képesek varázsolni rám! Csodás képesség, amire csak a zene képes...Nem ismerlek ...de az biztos , hogy most már nagyon kedvellek!Köszönöm, öröm olvasni ezeket a sorokat...és látni a szerelmes férfit a sorok között!.-)../ fakanál/

Kapcsolódó bejegyzések