Kezdjük a szemezgetést mindjárt egy csokoládés piskótával. A receptet Márton Anikó küldte be. Köszünjük Neki.
Csokoládés piskóta
Az egyszerű, 5 tojásos piskótát két dolog teszi kevésbé szokványossá, az egyik, hogy rizslisztből készül, és 86 %-os fekete csokoládé került bele még pluszban.
Hozzávalók:
5 tojás
4 evőkanál rizsliszt
1 evőekanál eredeti kakaópor ( nem cukrozott!)
5 evőkanál cukor
fél cs. sütőpor
100 gr jó minőségű fekete csokoládé
Elkészítés:
A tojásfehérjét csipet sóval felverem, a tojássárgáját a cukorral szintén habosra verem. A sárgájás masszába kerül még 1 evőkanál kakaópor ( nálam Szerencsi volt), az aprított étcsokoládé, 86 %-os Cote d'or volt itthon, a lényeg, hogy jó minőségű legyen, utána belekeverem a sütőporral elkevert lisztet is. A rizslisztet nemrég próbáltam ki más süteménybe, és már piskótába is használtam, nagyon-nagyon könnyű és lágy tőle a tészta.
A végén a sárgájás-lisztes masszába keverem a felvert fehérjét. 170 fokon sütöttem 15 percig.
Finom lett :))
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése