Chilis csokoládé mousse A receptet Török-Bognár Renáta küldte be. Köszönjük Neki.
Hozzávalók:
120 g étcsokoládé
3 tojás szétválasztva
2-3 ek. finomítatlan nádcukor
1 db szárított chili
3 ek. tejszín
csipet só
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett felolvasztom, hozzáadom a porrá zúzott chilit. Ha felolvadt, hozzáadom a tejszínt, alaposan elkeverem vele. A tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral, a fehérjéket kemény habbá verem a csipet sóval. Az olvasztott csokit folyamatos keverés mellett hozzákeverem a tojássárgájához, majd az egészbe óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Poharakba töltöm és hűtőbe teszem néhány órára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése