Hozzávalók:
Tészta:
7db tojássárgája
14dkg cukor
12dkg liszt
4dkg olvasztott vaj
1ek. Holland kakaópor
Krém:
4 tojás
20dkg cukor
1,5dkg vaníliás cukor
20dkg olvasztott étcsokoládé +3 dkg vaj4dkg kakaópor
23dkg vaj
Tetejére:
Csokoládéforgács
Elkészítés:
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, a vajat a tojássárgákhoz keverjük. 200°C-on előmelegített sütőben, 5 vékony lapot sütünk belőle. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e! A 4 tojást, cukrot, vaníliás cukrot kb 45°C melegítjük, majd kihűlésig habbá verjük. Összekeverjük az olvasztott étcsokoládét 3 dkg vajjal és a kakaóporral, majd a 23 dkg vajjal és a tojásos masszával kihabosítjuk. A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, az oldalát is bevonjuk.
Csokoládéforgáccsal díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése