Csokoládés desszertek receptverseny: Blondie

|
Kezdjük a ma reggelt egy kis szemezgetéssel: Hello  Blondi!. A receptet Adler Erika küldte be. Köszünjük Neki.

Blondie
Hozzávalók:
125 g fehér csokoládé
60 g Rama
2 tojás
1/5 tk. só
175 g kristálycukor, vagy nádcukor vagy lehet vegyesen is.
1 cs. vaníliás cukor
75 g liszt
75 g őrölt mandula
125 g durvára vágott mandulabél
1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A vajat a fehércsokit vízgőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Amikor a csoki kihűlt, hozzáadjuk a tojásokhoz.
A lisztet elvegyítjük a sóval, őrölt mandulával, sütőporral,és ezt is a masszához keverjük.
A durvára vágott mandulabél 2/3-át belekeverjük a tésztába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejére rászórjuk  a maradék mandulát, és
180 fokos (légkeveréses) előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Reszelt fehércsokoládéval, fagylalttal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések