Hozzávalók:
1 db sült tortaalap (250g lisztből)
3 dl tejszín
450 g tört étcsokoládé (min. 50%-os)
50 g szobahőmérsékletű vaj
kis csipet só
1dl hideg, sovány tej
(-cukor vagy fruktóz)
kakaópor a díszítéshezElkészítés:
Forraljuk fel a tejszínt a csipet sóval és a cukorral.
Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, olvasszuk fel benne a vajat és a csokoládét. Kevergessük amíg teljesen elolvadnak.
Hagyjuk hűlni néhány percig aztán öntsük hozzá a tejet is. Kevergessük addig, míg fényes és homogén keveréket kapunk.
A kihűlt tortaalapra öntsük a csokoládés keveréket, hagyjuk szobahőmérsékleten vagy hűtőben 1-2 órán keresztül míg teljesen megszilárdul. Hintsünk kakaóport a tetejére vagy hagyjuk csak simán.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése