Csokoládés desszertek receptverseny: Extra csokis csokoládétorta - karácsonyi desszertként is

|
Extra csokis csokoládétorta. A receptet Select food blog írójától kaptuk. Köszönjük Neki.



Hozzávalók:

1 db sült tortaalap (250g lisztből)
3 dl tejszín
450 g tört étcsokoládé (min. 50%-os)
50 g szobahőmérsékletű vaj

kis csipet só
1dl hideg, sovány tej
(-cukor vagy fruktóz)
kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:




Forraljuk fel a tejszínt a csipet sóval és a cukorral.

Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, olvasszuk fel benne a vajat és a csokoládét. Kevergessük amíg teljesen elolvadnak.

Hagyjuk hűlni néhány percig aztán öntsük hozzá a tejet is. Kevergessük addig, míg fényes és homogén keveréket kapunk.

A kihűlt tortaalapra öntsük a csokoládés keveréket, hagyjuk szobahőmérsékleten vagy hűtőben 1-2 órán keresztül míg teljesen megszilárdul. Hintsünk kakaóport a tetejére vagy hagyjuk csak simán.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések