Pillecukros fondantból készült-persze lehet egyszerűsíteni és akár marcipánt venni a boltban és abból készíteni.
Én nagy adag fondantot készítettem,mert agy torta bevonására is maradt bőven.
Fondant:
30 dkg fehér pillecukor (Marshmallow) .
30-35 dkg gyári, finom porcukor kb. 3 dkg étkezési keményítő.
2 evőkanál víz
sütőmargarin az olvasztáshoz, az edény vastagon való kikenéséhez, és a gyúráshoz, és nyújtáshoz a kézre étkezési kukoricakeményítő a gyúráshoz, és nyújtáshoz a munkalap felületére
Elkészítési idő: 8-10 perc
Elkészítés:
A pillecukrot egy alaposan kikent, mikrózható edénybe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és felolvasztjuk a mikróban .
Kb. 20-30 mp-ig melegítsük, keverjük át fakanállal, amit előzőleg margarinnal bekentünk, hogy ne ragadjon rá az anyag.
Ismételjük 2-3 alkalommal, míg teljesen lágyra, folyósra felolvad .
A porcukor 3-ed részét először lassan, adagolva adjuk hozzá, és amikor már nem annyira meleg, kézzel gyúrjuk össze, a maradék cukorral állítva be az állagát.
A deszkára amin dolgozunk vele hintsünk porcukrot,és-vagy keményítőt.Majd gyúrjuk jó alaposan össze a masszát.
A kezünket hogy ne ragadjon rá a massza kenjük be margarinnal.
Mikor felveszi a massza a porcukrot jól formázható,nyújtható állagú lesz.
Én betettem egy kicsit a hűtőbe,-becsomagolva fopakkba- mielőtt nekiálltam a formázásnak.
És akkor a lényeg:5 kis golyót formázunk,attól függően mekkora fát szeretnénk.Ezeket kinyújtjuk,és kiszaggatjuk csillagformájú szaggatóval.
Mindegyik közé kis laposabb golyókat készítünk.Majd fogunk egy hurkapálcát,rátűzdeljük őket,hogy ki legyenek lyukasztva,és lehúzzuk a hurkapácáról őket.
Egy kis edénybe gőz felett kevés csokit-én étcsokit ovasztottam,azzal megkenegettem a csillagokat,és megszórtam tortadarával,végül összeállítottam,és az egészet megszórtam porcukorral.
Finom és dísznek is tökéletes.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése