Csokoládékenyér. Mirelle konyhájából. Köszönjük Neki.
Hozzávalók:
15 dkg nádcukor
2 dkg vaníliás cukor
8 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2,5 dkg holland kakaópor
3 tojás
só
18 dkg vaj
1 dl meleg víz
Elkészítés:
A vízzel eldolgozom a kakaóport és hagyom hűlni. A liszteket átszitálva kimérem, hozzáadom a sütőport. Jön még hozzá a kétféle cukor, egy csipetnyi só. A vajat kicsit megolvasztom a mikróban és a szárazakhoz adom a tojásokkal, valamint a vízben elkevert kakaóporral együtt. Zsírozott, lisztezett püspökkenyér formában sütöm légkeveréses 175 fokon, tűpróbáig.
Csokoládés desszertek receptverseny: Csokoládékenyér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése