Sárgadinnye saláta fetával rukkolával és fenyőmaggal

|
Elsőre szokatlan gondolat az édes ízvilágú sárgadinnyét „összeereszteni” a ringben a sós fetával. Vajon ki fog győztesen kijönni ebből a küzdelemből. Teljesen mindegy: mi „nézők” mindenképpen csak nyerünk. No lássuk!









Hozzávalók:

1 db sárgadinnye
egy kevés rukkola
10 dkg feta
3 evőkanál fenyőmag
½ lime leve
3-4 evőkanál extraszűz olívaolaj

bors

Elkészítés:

Első menet. Vágjuk négyfelé a sárgadinnyénket és egy éles késsel szabadítsuk meg a héjától. Majd egy kanál segítségével kaparjuk ki a magokat.

Második menet. Vágjuk vékony szeletekre a dinnyét.

Harmadik menet. A fetasajtunkat vágjuk 1x1 cm-es kockákra.

Negyedik menet. Rendezzük el egy tálon a sárgadinnye szeleteket és a fetakockáinkat.

Ötödik menet. Szórjuk meg a sárgadinnye-feta halmunkat rukkola levelekkel.

Hatodik menet. Élesedik a küzdelem, de fokozzuk a hangulatot a fenyőmagvakkal: egy felforrósított serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagvakat, óvatosan! Ne égessük oda.

Hetedik menet. Egy csészébe facsarjuk bele a lime levét, majd jöhet rá az olívaolaj, csipet só és frissen tört borsot. Keverjük össze. Kész is az öntet.

Nyolcadik menet, egyben a mindent eldöntő. Öntözzük meg a salátánkat az előbb elkészített öntettel... na és az eredmény? Kóstoljuk meg. Kiütéssel fog győzni a salátánk...

(Fotó: Corbis)
Kapcsolódó bejegyzések