Sok kicsi - valóban sokra megy...

|



A közelgő karácsony alkalmából újfent megrendezésre kerül a tavaly útjára indított, gasztrobloggerek által kezdeményezett Sok kicsi (http://sok-kicsi.hu) elnevezésű jótékonysági akció.



1) Mi ez?

Az akció során 15 gasztroblogger és 15 szervezet különböző gasztronómiai ajándékcsomagra vonatkozó vagy programjellegű felajánlásokat tesz. A nyereményjáték során a szervező - SoSe Közhasznú Alapítvány - számára támogatást nyújtó játékosok minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas felajánlás közül az általuk választott(ak)ra, amelyeket az akció végén kisorsolunk.



2) Kit támogatunk?

Tavaly a Gyermekétkeztetési Alapítvány  segítségével 1.840.000 Ft támogatást tudott biztosítani rászoruló családoknak. Az idei támogatottaink a Hajdú-Bihar megyei mélyszegénységben élő, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akiknél mindennapos probléma az éhezés, a nyomor.

Együttműködő partnerünk L. Ritók Nóra és az Igazgyöngy Alapítvány, akik több mint tíz éve alapfokú művészetoktatáson keresztül motiválják ezeket a kicsiket, miközben szükségleteikről is igyekeznek gondoskodni. Az akció keretében befolyt pénzből karácsony előtt és után elsősorban általunk megvásárolt élelmiszercsomagokat juttatunk el a rászoruló gyerekeknek és családjaiknak. A támogatásokról a Sok kicsi oldalán közzétesszük a számlákat, elszámolunk az adományok teljes összegével.



3) Mikor?

Az akció felvezető részében, november 16-30 között ismerhetők meg a felajánlások: minden nap egy blogger és egy cég ajándékát tesszük közzé. A támogatások felajánlása és a sorsjegyek kiválasztása december 1-től december 14-ig lesz lehetséges. A sorsolást december 21-én tartjuk. A nyeremények karácsony után, a felajánlóval való egyeztetés után realizálódnak majd. A részletek oldalunkon olvashatók (http://sok-kicsi.hu).



A Sok kicsinek immár több száz fős rajongótábora található a Facebook-on, ahol szintén aktuális információkat kaphatnak az akcióról: http://www.facebook.com/sokkicsi



Reméljük, sokan idén is kedvet kapnak ahhoz, hogy ebben a játékos formában segítsék a rászoruló gyerekeket. Menjen most is sokra a Sok kicsi!





Reform nasik és a forró csokoládé találkozása

|
Kedden "hivatalos" voltam Rita "Reform nasik" tanfolyamára. Hajtott a kiváncsiság, hogy milyenek lesznek azok a sütemények: édes bűnbeesés BŰN nélkül. Kissé szkeptikus voltam: korábban bioboltokban már összefutottam hébe-hóba azokkal az egészségesnek mondott lepényekkel (szabad képzettársitás huss innét!, még a végén a lepényeket a tehenekkel társitom)


Az első meglepetés az elkészítendő sütemények listáját olvasva ért. Ennyi mindent ennyi idő alatt el lehet készíteni... hát igen... sikerült, de még mennyire. Mindezt úgy,hogy közben nem éreztem az állandó felügyeletet, szigort. Nagyon családias volt a hangulat.





Egyik kedvenc sütim volt, természetesen a reform zserbó után
Apropó családias hangulat. Ennyi csudaszép és lelkes nő között mi mást érezhet az ember...
És a meglepetés forró csokoládé... ebben a szép zöld szilikon sapiban olvasztottuk. Ha szeretnétek megírom a wasabis vagy chilis gyömbéres meglepetések receptjeit...

A tanfolyamokra ITT tudtok jelentkezni.
Kapcsolódó bejegyzések