Csokoholisták álom palacsintája

|

Le kell szögeznem az elején, ez nem egy kalória szegény desszert. Imádom a kakaós palacsintát, az a kedvencem. Több helyről ötletet merítve, megsütöttem a kakaós palacsintát... másképp. Érdemes belevágni! :)

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 0,7 l tej
- 3 db tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- csipet nádcukor
Csokoládékrémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg keserű csokoládé (60-80%-os kakaótartalmú)
- 2 dl tejszín habbá verve
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál vaj


Egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejjel, sóval, cukorral és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Csomómentes palacsinta tésztát készítünk (ha túl sűrű, hígítsuk még egy kis tejjel vagy vízzel). Fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz felett egy hőálló tálban felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd az edényről levéve a tálat, hozzáadjuk a mascarponet, a porcukrot és a tejszínhabot. A krémet hűtőbe tesszük, amíg a palacsintákat kisütjük. A megadott mennyiségből kb. 12-15 db palacsinta lesz. Megvárjuk, amíg a palacsinták kihűlnek, majd "megépítjük" a tortát. Legalulra palacsintát teszünk, a tetejét megkenjük a csokoládékrémmel, majd újra palacsinta, krém, amíg minden el nem fogy (nekem krém került legfelülre). A tetejére szórjunk kakaóport. Ha kibírjuk, fogyasztás előtt tegyük még hűtőbe legalább fél órára. Ha nem, vágjunk belőle egy szeletet és élvezzük a csoki által okozott boldogságot.

További receptek Zizi blogján.
Kapcsolódó bejegyzések