Szerelemmel fűszerezve, avagy a szívbukta és a kukta esete

|
Márton napi gasztrógágogás ide vagy oda (most inkább oda), fittyet hányva az elvárásokra -előre is óva intek mindenkit e késői órákon nagy mennyiségű fitty(?) elfogyasztásától - most egy könnyen elkészíthető süteménnyel lepnélek meg Benneteket.
Szerelemmel fűszerezve hívószóra néhányan megleptetek fantasztikus receptekkel. Elsőként Ildikó szívbuktáját szeretném Nektek bemutatni, de hol itt a kukta? Ezt a mesét most nem osztanám meg Veletek..., de tudjátok, hogy honnét ered a bukta szó? A megfejtéseket kommentként kérjük:)


Hozzávalók:
500g teljes kiőrlésű liszt

2,5g élesztő
3 evőkanál méz
4 evőkanál sikér
1dl olaj
1csipet só
víz
szilvalekvár
fahéjas cukor

Elkészítés:
Futassuk fel az élesztőt langyos vízben a mézzel, és kevés liszttel. Amíg felfut az élesztő, pihenésképpen összekeverjük a maradék "szárazanyagokat".
A felfutott élesztővel és at olajjal a lisztes keveréket, lágy jól formálható kelttésztává dolgozzuk. Meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.

Liszttel hintsünk meg egy deszkát és ezen nyújtsuk ki a megkelt tésztánkat. Vágjuk 8x8 centis négyzetekre, mindegyik közepébe lekvárt teszünk, majd kivajazott, szív alakú tortaformába tesszük, hogy összeérjenek. A telerakott forma tetejét megszórjuk bőségesen fahéjjas cukorral. Ismét pihentetjük fél órát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt készre sül.
Kapcsolódó bejegyzések