Herbes de Provence - provanszi fűszerkeverék

|
Hamvas Béla mondta valahol, hogy három élhető hely van a világon: a Provansz, a Toszkán és a Káli-medence. A provance-i táj jellegzetes fűszereinek a keveréke a Herbes de Provence.  Összetevői általában a következő mediterrán fűszerek (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, majoránna vagy oregánó, borsfű, zamatos turbolya, lestyán és tárkony) kombinációja édeskömény maggal; a jellegzetes provanszi aromát a levendulavirág biztosítja.

Gyakran grillen sütött ételek (halak, húsok és zöldségek) ízesítésére őzés)használjuk. A fűszerkeveréket a sütés (vagy főzés) előtt vagy közben adjuk az ételhez. Ízesíthetünk vele olivaolajat is, ami a húsok pácolásakor hasznos.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések