Csokoládés desszertek receptverseny: Csokoládés kenyér

|
Csokoládés kenyér. Miért is ne. Köszönjük Aminak:)



Hozzávalók:


1 dkg friss élesztő
185 ml 2,8%-os tej
13 dkg cukor
6 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 tojás
kb 30 dkg liszt
1 ek vanília kivonat
csipet só
3 púpozott ek átszitált holland kakaópor
10 dk tejcsokoládé
1 tk fahéj
ízlés szerint dió

Elkészítés:

A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, fahéjjal, csipet sóval. A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk. A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb lágyabb tésztát kapjunk.

Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és a diót, majd helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt). Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.

Csokoládés desszertek receptverseny: Narancsos csokitorta

|
Narancsos csokitorta. A receptet Kis Sándortól a Miele főzőiskola séfjétől kaptuk. Köszönjük Neki.


 

Csokoládés desszertek receptverseny: Extra csokis csokoládétorta - karácsonyi desszertként is

|
Extra csokis csokoládétorta. A receptet Select food blog írójától kaptuk. Köszönjük Neki.



Hozzávalók:

1 db sült tortaalap (250g lisztből)
3 dl tejszín
450 g tört étcsokoládé (min. 50%-os)
50 g szobahőmérsékletű vaj

kis csipet só
1dl hideg, sovány tej
(-cukor vagy fruktóz)
kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:




Forraljuk fel a tejszínt a csipet sóval és a cukorral.

Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, olvasszuk fel benne a vajat és a csokoládét. Kevergessük amíg teljesen elolvadnak.

Hagyjuk hűlni néhány percig aztán öntsük hozzá a tejet is. Kevergessük addig, míg fényes és homogén keveréket kapunk.

A kihűlt tortaalapra öntsük a csokoládés keveréket, hagyjuk szobahőmérsékleten vagy hűtőben 1-2 órán keresztül míg teljesen megszilárdul. Hintsünk kakaóport a tetejére vagy hagyjuk csak simán.
Kapcsolódó bejegyzések