Mostarda

|

Mostarda

Némi szorongással vegyített kiváncsiságot éreztem mikor elkezdtem a csomagot bontogatni - Nyilas Misi pakkot kapot. A dobozban üvegekben Mostarda. Mi is ez? Mostarda di frutta. Köszönöm, ezzel most alaposabban ki lettem segítve. Egy jellegzetes olasz fűszer, ami általában cukrozott gyümölcsből készül és a mustármagból nyert olajjal ízesítenek. Se nem befőtt se nem mustár. A leghíresebb mostarda Cremona városából származik (Fűszerházunk kinálatából természetesen nem hiányzik), mostarda di Cremona illetve mostarda cremonese.

Hagyományosan főtt húsokhoz szolgálják fel, bollito misto az észak-olasz konyha egyik specialítása. Azonban mindinkább kezd elterjedni a sajtokat kedvelők körében is. Kitünően harmonizál az olasz sajtok ízvilágával. Nosza!

Számos változata ismert

mostarda di Cremona-t gyümölcsből készítik, a mostarda di Mantova-t apró, kicsi savanykás zöldalmából.

0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések