Nyúlleves zöldségekkel gazdagon kicsit másképpen

|
Valami ördögi kórság bujkál bennem: reggel óta fázom. A kicsit én vittem a bölcsibe és hazafelé majd megfagytam. Beléptem a lakásba és az első gondolatom az volt, hogy így délelőtt egy forró levessel teletöltve a gyomromat talán kicsit kimelegszem (ugrálhatnék jó nagyokat is a hidegre való tekintettel, de ezt a fajta testmozgást most mellőzni próbáltam). Na nézzünk körül, hogy miből legyen a leves. Szerencsére volt egy kis nyúl alaplé a hűtőben így rögtön a belevaló zöldségekkel folytathattam.
A hozzávalók kiválasztásánál nagy szerepe volt a tegnap estének is. A Marumoto webáruháztól kaptam néhány csodás és finom tálkát. Első látásra szerelem volt ez a nyulas edényke, miért is ne ez legyen az én „mádlenem” (enyhe utalásképpen Proust regényére).
Nem is húzom tovább az időt, csapjunk a lovak (nyulak?) közé!



Hozzávalók:

7 dl nyúl alaplé
10-15 fej gomba
1 db kaliforniai paprika
friss chili
friss gyömbér
4 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
kevés káposzta
póréhagyma
1 db jégcsapretek (tálaláshoz)



Elkészítés:

Lassú tűzön melegítsük az alaplevünket. A dobáljuk bele a félbevágott gombákat. Adjuk hozzá a szójaszószt. Jöhet a többi zöldség és fűszer:
A kaliforniai paprikát hosszú csíkokra vágjuk – mehet a levesbe. A fokhagymát és a gyömbért vékony szeletekre. A póréhagymát vágjuk 10 cm-es darabokra, majd ezeket hosszanti irányba félbe. Az így kapott mértani csodát küldjük a többiek után. A maradék zöldséget sem hagyjuk nyersen. Fontos, hogy a zöldségeket nem kell puhára szétfőzni.
Tálaláskor a vékony csíkokra vágott jégcsapretkekről sem feledkezzünk meg.
Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Kapcsolódó bejegyzések